Pinnebrød
Pinnebrød er et populært innslag i barneselskap, men passer også fint som turmat. I barneselskap kan man aktivere barna med å snurre deig rundt pølsen selv, noe som de synes er gøy. Pinnebrødene er dessuten halvgrove og er derfor et måltid som holder metthetsfølelsen litt lenger.

porsjoner10
Ingredienser
Deig
- 300 g speltmel
- 300 g hvetemel
- 1 ts Idun Luftigere Bakst (valgfritt)
- 50 g Idun Fersk Gjær Original
- 3 ss honning (eller lys sirup)
- 1 ts salt
- 3 dl kaldt vann
- 1 stk egg
- 0,5 dl raps- eller solsikkeolje
- 10 stk grillpølser
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med kaldt vann og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen til med plast og la deigen forheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.
- Del deigen i små deigemner, rull de ut i lange tarmer og surr de rundt grillpølsene. Snitt gjerne pølsene litt i forkant så de ikke sprekker under stekingen. Legg pølsene på stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
- Stek pinnebrødene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en gyllen og fin farge.
Tips og triks
Er det sommer og sol, kan det også være godt å grille pølsene på en grill uten eller over et bål. Stikk en pinne i pølsen og hold over varmen til den er ferdig grillet.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker