Grove pitabrød
Hjemmebakte grove pitabrød med godt fyll passer ypperlig som turmat, i matpakken på skolen, eller på jobben for den saks skyld. Pitabrødene vi har bakt her, er grove og metter lengre enn fine brød. Ønsker du allikevel å bake fine pitabrød, kan du erstatte det sammalte melet med fint hvetemel.

porsjoner16
Ingredienser
Deig
- 4,5 dl kaldt vann
- 50 g Idun Fersk Gjær Original
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 350 g sammalt hvetemel (fin)
- 300 g hvetemel
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken.
- Del deigen opp i 16 like store emner. Trill til boller, kjevle de flate (ca. 15 cm i diameter) og legg på stekebrett med bakepapir. Etterhev pitabrødene utildekket i ca. 20 minutter. Deretter snus de forsiktig og heves videre utildekket i 20 minutter til. De skal heves utildekket for å bli litt tørre, slik at de blåser seg godt opp under steking. Forvarm i mellomtiden ovnen til 250 grader.
- Stek pitabrødene midt i ovnen i ca. 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil de blåse seg opp, slik at det danner seg en "lomme" innvending. Avkjøl pitabrødene på rist etter steking.
- Snitt halve pitabrødet langs kanten og fyll det med ønsket pålegg.
Tips og triks
Etter steking, legg pitabrødene under i et klede slik at de ikke tørrer ut. Pitabrødne er også godt egnet til å fryses ned og tas opp etter behov. Husk å pakk de inn i tette fryseposer.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker