Ekstra grove hamburgerbrød
Ekstra grove hamburgerbrød er et sunnere alternativ til fine brød. Denne oppskriften er laget av bakermester Ørjan Eriksen fra Baker- og Konditorlandslaget, for Idun Mors hjemmebakte.

porsjoner10
Ingredienser
- 400 g rugmel (fint)
- 400 g hvetemel
- 0,5 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
- 1 ss sukker
- 1,5 ts salt
- 15 g Idun Fersk Gjær Original
- 30 g maltekstrakt
- 30 g romtemperert smør
- 4 dl kaldt vann
- litt sesamfrø til topping
Fremgangsmåte
- Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle sammen med smuldret gjær og maltekstrakt. Hell i 3/4 av vannet og elt deigen sammen med eltekrok på laveste hastighet i 5 minutter. og middels på hastighet i 8 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger, resten av vannet og elt i 2 - 3 minutter til. Dekk til bakebollen, og la deigen forheve i 2 timer, eller til den er dobbelt så stor.
- Del deigen i 10 like store deler à ca. 100 gram, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 20 - 30 minutter. Trykk deretter bollene flate med håndbaken, dekk til igjen og fortsett å heve til dobbelt størrelse i ca. 60 minutter.
- Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme. Pensle hamburgerbrødene med vann og strø på med sesamfrø.
- Stek hamburgerbrødene på midterste rille i ca. 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
- Spiser du ikke alle hamburgerbrødene med det samme, kan de fryses og tas opp etter behov.
- Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil hamburgerbrødene holde seg ferske og fine lenger!
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker