17 mai kake

En flott 17 mai-kake, laget slik at du får det norske flagget når du skjærer i kaken. Denne kaken tar litt tid å lage, men for en vakker nasjonalkake det blir!  
17 mai kake
porsjoner16

Ingredienser

INGREDIENSER TIL RØD KAKEBUNN:

INGREDIENSER TIL BLÅ KAKEBUNN (denne skal være mindre i størrelse enn den røde bunnen):

OSTEKREM:

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader og smør en springform på 20-23 cm.
    Pisk eggedosis av egg og sukker.
  • RØD KAKEBUNN:
    Rør 1 ss rød gelfarge ut i kefiren. Rør salt, olje og vaniljeessens inn i kefiren. Vend vekselsvis det våte og sikt hvetemel og kakao inn i eggedosisen. Ha eddik i en liten skål og rør ut natron i eddiken. Vend med en gang inn i røren.
    Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca 30 min. Avkjøl i formen.
  • BLÅ KAKEBUNN:
    Vask formen og gjenta med den blå røren. Bruk ½ ss blå gelfarge.
  • OSTEKREM:
    Bland sammen de romtempererte ingrediensene i en bakebolle og pisk sammen til du får en jevn krem uten klumper. Sett ostekremen kaldt til du skal bruke den senere.
  • MONTERING:
    Del den røde bunnen i to, ved å skjære horisontalt gjennom midten av kaken (for å lage to lag). Hvis du ønsker rene farger i snittflaten kan du skjære bort toppen av kakebunnen som har fått farge under steking. Den blå bunnen beholder du hel.
    Legg den ene røde halvdelen på et kakefat. Stryk på et jevnt lag med krem. Legg på den blå bunnen etterfulgt av krem, og så den andre røde kakebunnen. Sett kaldt i 20 min eller mer.
  • Stryk et tynt lag med ostekrem på hele kaken før servering.
    Kaken kan fint lages dagen i forveien. og oppbevares kjølig frem til servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top