Aksebaguetter

Flotte aksebaguetter med surdeig er gøy å servere gjestene sammen med god mat!
Nystekte aksebaguetter
porsjoner4

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland alle tørre ingredienser sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen er smidig.
  • Legg deigen over i en oljet bakebolle, dekk til med plast og la deigen heve i ca. 2 - 3 timer.
  • Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk. Del deigen opp i 3-4 like stor deler. Rull deigemnene ut til baguetter, like lange som ditt stekebrett.
    Legg de over på stekebrett med bakepapir. Klipp snitt ca. 1 cm fra midten, og vend hvert "klipp" ut til hver sin side til en akse. Strø på med litt mel som pynt.
  • Dekk til med plast og la heve i ca. 40 minutter. Forvarm ovnen i mellomtiden til 230 grader.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter og avkjøles på rist etter steking.

Tips og triks

Rekker du ikke å bake samme dag som brødene skal serveres, kan dette gjøres dagen før. Ved bruk av 1 ss Idun Ferskere Bakst pr. 50 g fersk gjær, vil brødene holde seg ferske og fine til dagen etter!
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Oppskåret fletteloff på en trefjøl.

Fletteloff

Brytebrød på en bakerist.

Brytebrød

Rustikke baguetter på en bakerist.

Rustikke baguetter

Scroll to Top