Appelsinscones
Fantastisk gode scones med masse smak av appelsin. Disse erperfekte som en søt lunsj eller til kaffen. 🍊

Ingredienser
- 80 g sukker
- 2 stk appelsinskall (mellomstore appelsiner, kun det oransje fra skallet)
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts Idun Natron
- ½ ts salt
- 115 g meierismør (fryst)
- 120 g lettrømme
- 1 stk stort egg
Glasur
- 45 g smeltet meierismør
- 120 g melis (siktet)
- ½ ts Idun Vaniljeessens
- 30 ml ferskpresset appelsinjuice
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme, og ha bakepapir på et stekebrett.
- Ha sukker og appelsinskall i en bakebolle. Gni appelsinskall inn i sukkeret med fingertuppene til det er godt blandet og sukkeret har tatt smak fra appelsinen. Tilsett hvetemelet, bakepulveret, natron og salt, og bland til det godt sammen.
- Riv det fryste smøret inn i melblandingen med den grove side nav et rivjern; bruk fingrene til å arbeide smøret inn til blandingen ligner grov mel.
- I en liten bolle, visp sammen rømme og egg.
- Bruk en gaffel til å blande rømmeblandingen i melblandingen til store deigklumper dannes. Bruk hendene til å presse deigen mot bollen tilden samler seg.
- Legg deigen på et lett melet bord og klapp den til en sirkel på 18 cm som er ca. 2 cm tykk. Ha over på stekebrettet og bruk en skarp kniv til å kutte den i 8 Triangler. Stek til de er gyldne, ca. 17-20 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter på rist og forbered glasuren.
- I en middels stor bolle hell i det smeltede smøret, melisen, Idun Vaniljeessens og appelsinjuicen. Visp til det er glatt. Dypp toppen av sconesene i glasuren eller hell over, og la glasuren stivne. Nyt de gjerne litt varme eller lune.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker