Bananmuffins

Bananmuffins til matpakken! Med disse kan man snike med en muffins eller to i matpakken, siden det meste av det søte kommer fra bananer og rosiner. Dessuten kan brune bananer gå i røren i stedet for søpla. Saftige og deilige muffins, og perfekte å fryse ned - så har du spennende matpakkemat klar til travle morgener!
Bananmuffins

Ingredienser

  • 2 stk overmodne bananer
  • 2 stk egg
  • 1 dl nøytral olje (f.eks solsikkeolje)
  • 2 store ss honning
  • 100 g hvetemel
  • 100 g havregryn eller havremel
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts kanel
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, og ha muffinsformer av papir i muffinsformer av metall.
  • Mos bananene med en gaffel, og rør inn eggene. Rør til slutt inn olje og honning.
  • Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, for da kan muffinsene bli seige.
  • Vend rosiner inn i røren, før du har den over i muffinformer. Fyll opp ca 2/3 av formen.
  • Stek midt i ovnen i ca 18 minutter. Sjekk med en stekepinne etter 15 minutter, og stek litt lenger om deter røre på pinnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn. La stå i formen i 5 minutter, før du løfter de forsiktig ut av formen og avkjøler på rist.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til matboksen

  • Alle
  • Skolestart
Alle
  • Alle
  • Skolestart
Horn med ost og pesto på en trefjøl.

Horn med ost og pesto

Speltbrød som er oppskåret på en trefjøl.

Speltbrød med havregryn

Grove valfer med gulrot

Grove vafler med gulrot

Scroll to Top