Search
Close this search box.

Bolledeig

En bolledeig kan brukes til mye forskjellig gjærbakst, men rene hveteboller synes vi skal være søte og gode. I denne oppskriften bruker derfor en god mengde melis som gir gode og søte boller. Ønsker du ikke fullt så søte boller, kan du selvsagt redusere mengden med melis.
Bolledeig på en trefjøl med en kjevle bak.
porsjoner25

Ingredienser

GJÆRDEIG

Fremgangsmåte

  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin sammen med væsken og romtemperert smør (eller Melange uten melk)
  • Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da skal deigen ha fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
  • Forhev bolledeigen tildekket i ca. 30 minutter.
  • Trill deigen til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 80 gram per bolle.
  • Dekk til brettene og etterhev i ca. 60 - 90 minutter, eller til bollene er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek bollene i ca. 10 - 13 minutter eller til de har fått en fin gyllen farge over og under. Husk at steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, og på hvor store du lager bollene.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det er ganske lurt å bruke hvis du skal bake bollene dagen før de skal serveres.
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top