Search
Close this search box.

Cupcakes

Cupcakes er rett og slett en minikake eller en porsjonskake. Den kan lages i muffinsformer eller i små kopper eller krus som tåler høy varme. I vår cupcakes oppskrift, lager vi vaniljemuffins med smørkrem hvor vi har hvit sjokolade i. Det gir ekstra smakfulle cupcakes.
Cupcake oppskrift viser cupcakes med farget smørkrem på toppen.
porsjoner12

Ingredienser

Muffinsrøre

Smørkrem

  • 240 g melis
  • 230 g romtemperert usaltet smør
  • 200 g ODENSE Hvit sjokolade
  • + rød og lilla konditorfarge

Fremgangsmåte

Muffins

  • Forvarm ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Ha romtempererte egg og sukker i en bolle, og pisk til eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver i eggedosisen. Ha i melk, smeltet smør og vaniljeessens og bland alt godt sammen til en jevn og klumpfri røre.
  • Fyll mellomstore muffinsformer med røre. Det er viktig at du ikke fyller mer enn ¾ fulle, da muffinsene hever en del. Bruker du muffinsformer av papir, kan det være praktisk å sette de i en muffinsform av aluminium. Da holder formene seg stabile i formen under steking.
    Stek de midt i ovnen i ca. 10 minutter. Følg med. Stikk dem gjerne med en kakepinne for å se om de er ferdige. Kommer den ut uten rester på seg, er den ferdig. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking. I mellomtiden kan du lage smørkremen.

Smørkrem

  • Hakk sjokoladen fint og smelt den over et vannbad eller på svak varme i en mikrobølgeovn. Bland melis og romtemperert smør sammen i en kjøkkenmaskin eller visp. Tilsett smeltet hvit sjokolade og visp sammen til en luftig krem.
  • Del kremen i 3 like store deler, og ha i henholdsvis rød og lilla konditorfarge i to av de tre delene og bland til du får de fargene du ønsker deg. Legg en skje av hver farge i kantene på en sprøytepose og la kremen blande seg når du sprøyter den på muffinsene.
    Pynt muffinsene med din favorittpynt!

Tips og triks

Oppbevaring

Cupcakes med krem kan oppbevares i romtemperatur i 24 timer, men holder seg best kjølig (opp til 5 dager). Muffinsene kan fryses ned uten krem og tas opp etterbehov. Tines i ca. 1 time på kjøkkenbenken før kremen sprøytes på.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Småkaker
Alle
  • Alle
  • Småkaker
Sirupssnipper

Sirupsnipper

Epleroser på et hvitt stettfat.

Epleroser med marsipan

Kokosmakroner

Kokosmakroner

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top