Eltefritt brød
Dette eltefrie brødet er et supersaftig og virkelig godt brød - til hverdags eller fest!

porsjoner1
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 0,6 dl olivenolje (raffinert/varmpresset som tåler høy varme)
- 1 ts Idun Tørrgjær Original
- 1 ts Idun Luftigere Bakst (valgfritt)
- 4 dl kaldt vann
Fremgangsmåte
- Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, men vær forsiktig så gjæren ikke kommer i berøring med saltet. Tilsett vannet litt og litt, og rør godt sammen for hånd.
- Dekk bollen til med plastfolie og la deigen stå til heving på kjøkkenbenken i ca. 12 - 18 timer, eller til den er dobbel så stor.
- Legg deigen på kjøkkenbenken med litt mel og fold deigen sammen et par ganger. Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndklede og plast. Hev videre i 1-2 timer eller til deigen er dobbelt så stor.
- Sett i mellomtiden oven på 250 grader og sett i en støpejernsgryte eller en ildfast form med lokk i ovnen, siden denne må gjennomvarmes i forkant av stekingen. Pensle gryten eller formen men olivenolje før steking.
- Ta støpejerngryten ut fra ovnen og legg forsiktig i deigen, men vær forsiktig det er varmt. Strø eventuelt litt mel over brødet med en sil som dekor. Sett på lokket og sett gryten på nederste rille i ovnen. Senk temperaturen til 230 grader.
- Stek brødet med lokk i 30 minutter, ta av lokket og stek videre i ca. 15 minutter. Ta brødet ut av gryten etter steking og avkjøl på rist.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker