Grov pizzadeig

Grov pizzadeig er rik på fiber og metter lenger. Med denne deigen kan du lage enten langpannepizza, posjonspizzaer, pizzasnurrer eller innbakt pizza.
Grov pizzadeig med tomatsaus.
porsjoner3

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 200 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
  • 200 g sammalt hvetemel, grov
  • 2,5 ts pizzagjær
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl lunkent vann (maks 40 °C)
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 -10 minutter eller elt for hånd til pizzadeigen deigen er smidig og glatt.
  • Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.
  • Kjevle deigen ut til en langpannepizza, eller lag 2 - 3 porsjonspizzaer. Form bunnen aller helst ut for hånd, eller bruk en kjevle om du ikke får det så lett til for hånden. Legg bunnen eller bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket topping.
  • Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter.

Notes

Baketips!

Ved å bruke pizzagjær, vil deigen slappe mer av og den blir lettere å forme/kjevle ut. Har du ikke pizzagjær for hånden kan du selvsagt bruke vanlig gjær.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top