Halvgrove pizzasnurrer
Oppskrift på pizzasnurrer bakt med tørrgjær En oppskrift på halvgrove pizzasnurrer med surdeig, bakt i en langpanne. Perfekt å servere til en hyggelig TV-kveld med familien, som turmat eller i en barnebursdag. De halvgrove pizzasnurrene er bakt med bakeklar surdeig og pizzagjær.

porsjoner7
Ingredienser
- 600 g hvetemel
- 200 g sammalt hvetemel, fin
- 1,5 ts salt
- 2,25 ts pizzagjær
- 1 pose bakeklar surdeig av fullkornshvete
- 2 ss olivenolje
- 5 dl vann (maks 40 °C)
- 1 ss ferskere bakst (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 230 grader.
- Ha alle ingredienser i en bakebolle, og elt deigen sammen med eltekrok i 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til du får en smidig deig som slipper bakebollen. Dekk til bollen med plast og hev deigen i ca. 60 minutter, eller til den er dobbelt så stor.
- Kjevle pizzadeigen til et rektangel ca. 50 x 30 cm. Stryk først på pizzasaus, strø på raspet ost, eksempel stekt kjøttdeig og litt finhakket løk og paprika. Rull sammen til en pølse og del den opp i 15 like store snurrer. Fordel snurrene i en langpanne med bakepapir og strø litt revet ost på toppen.
- Dekk til med plast og la snurrene etterheve i ca. 60 - 90 minutter, eller til de er dobbelt så store.
- Stek på nederste rille i ca. 20 - 30 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge.