Search
Close this search box.

Kanelruller med sjokolade

Kanelruller med sjokolade! Deilige twister med kanelfyll og sjokoladetopping.
Nystekte kanelruller med sjokolade.
porsjoner20

Ingredienser

Gjærdeig

Kanelfyll

  • 80 g romtemperert smør
  • 8 ss brun farin (eller hvitt sukker)
  • 2,5 ss kanel

Topping

  • 100 g smeltet kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 13 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 60 x 40 cm og smør utover romtemperert smør og strø over sukker og kanel. Fold deigen over fra langsiden, slik at kanelfyllet blir skjult.
    Skjær opp i striper à ca. 2 - 3 cm tykkelser og ca. 20 cm i lengden. Tvinn deigstripene rundt med hendene. Legg de over på et stekebrett med bakepapir og etterhev tildekket i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden oven til 200 grader.
  • Pensle med sammenpisket egg og strø på med perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
  • Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken. Bruk en skje og la sjokoladen renne ned på baksten i en tynn stråle.
Skriv ut oppskriften

Flere bolleoppskrifter

  • Alle
  • Boller
Alle
  • Alle
  • Boller
Hjemmelagde bringebærsnurrer med melisglasur og kakepynt på et fat.

Bringebærsnurrer

Bolledeig uten egg på et bakebord.

Bolledeig uten egg og melk

Nystekte glutenfrie kanelboller på en bakerist.

Glutenfrie kanelboller

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top