Search
Close this search box.

Kokosmakroner

Kokosmakroner er en av julens mest populære julekaker og er ofte en av barnas favoritter også. De er utrolig lette å lage, og i tillegg er det både glutenfrie og uten melk.
Kokosmakroner
porsjoner35

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å skille hvite og eggeplomme fra hverandre i to separate skåler. Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Tilsett sukker og kokosmasse. Sett kjelen på middels varme og rør til kokosmassen blir tykk som grøt. Dette tar ca. 8 - 10 minutter.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir og sett massen i store topper med en teskje.
  • Stek kokosmakronene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 - 12 minutter eller til de får en gyllen brun og fin farge.
  • Avkjøl kokosmakronene på en rist etter steking.

Tips og triks

Med eggeplommene som er til overs, kan du lage hjemmelaget majones, vaniljekrem eller vaniljesaus.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

  • Alle
  • Jul
Alle
  • Alle
  • Jul
Kokosboller med bringebærkrem på en tallerken.

Koksboller med bringebærkrem

Nystekte sandkaker fylt med krem og friske bær.

Sandkaker

Lussekatter med vaniljekrem

Lussekatter med vaniljekrem

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top