Search
Close this search box.

Lussekatter med vaniljekrem

Oppskrift på lussekatter med vaniljekrem Tenk deg at du setter tennene i en saftig og nystekt lussekatt, eller i en himmelsk skolebolle med vaniljekrem. Da kan du tenke deg hvor deilig det er med en kombinasjon av de to. Prøv lussekatter med vaniljekrem til årets Lucia-feiring! Tips: la deigen heve over natten Sett deigen kvelden […]
Lussekatter med vaniljekrem

Ingredienser

SAFRANSIRUP TIL LUSSEKATTER

  • 1 g safran ("tråder")
  • 50 g lys sirup eller honning
  • 1 dl vann

DEIG

KREM OG GLASUR

Fremgangsmåte

  • KREM
    Lag vaniljekrem etter bruksanvisningen på pakken. Dekk med plastfolie, og sett i kjøleskapet til avkjøling.
  • SAFRANSIRUP
    Varm opp alle ingredienser i en kjele til ca. 60 grader slik at fargen fra safranen frigjøres. Avkjøl innen videre bruk.
    Alternativt til safran kan man bruke ½ ts med gurkemeie i oppskriften, som tilsettes rett i bakebollen med de øvrige ingrediensene. Hvis du heller velger å bruke gurkemeie eller safranpulver, tilsettes dette i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene. (Har du ikke safran, kan du bruke 1 teskje gurkemeie i oppskriften + 1 dl vann)
  • DEIG
    Ha alle ingredienser i en bakebolle. Elt med deigen sammen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Velger du heller å elte deigen for hånd, må du bergene lenger eltetid. Forhev deigen (tildekket) i ca. 30 minutter.
  • FORMING AV LUSSEKATTENE
    Ha deigen over på lett melet bord og del den i deigemner på ca 80 g. Del hver deig i to og rull til tynne pølser. Tvinn pølsene rundt hverandre og samle sammen til en tett ring. Klem sammen skjøtene.
  • ETTERHEVING OG STEKING
    Etterhev i ca 1 time og klem bollene ned i midten. Ha ca 1 ss vaniljekrem i midten, pensle med egg og stek på 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
  • GLASUR
    Lag en tykk glasur ved å røre sammen melis med litt vann. Begynn med veldig lite vann og øk med en teskje av gangen til du har en tykk glasur. Ha på de avkjølte bollene.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top