Search
Close this search box.

Saftig sjokoladekake med marsipan

Saftig sjokoladekake får du hvis du bruker kefir og natron i kaken. Ja, det er nesten slik at kaken blir mer saftig på dag 2 eller 3. Denne kaken holder seg saftig og god i flere dager. 🍫
porsjoner12

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 70 g bakekakao
  • 4 dl kefir
  • 300 g sukker
  • 3 stk mellomstore romtempererte egg
  • 150 g revet ODENSE Ekte marsipan
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron

Sjokoladekrem

  • 150 g Mørk 55 % eller 70 % sjokolade
  • 1,5 dl kremfløte

Pynt

  • 50 g grovhakkede mandler

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en liten langpanne som er 20 x 30 cm med bakepapir i bunn. Du kan også bruke en rund form som er 24 cm i diameter hvis du heller ønsker det.
    Smelt smøret i en kjele og tilsett kakaoen. Rør kakaoen inn i det smeltede smøret før du trekker kjelen av kokeplaten.
  • Riv marsipanen på et rivjern. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og pisk det godt sammen. Rør inn kefiren mot slutten.
  • Sikt inn hvetemel, bakepulver og natron. Tilsett smørblandingen til sist. Røren skal være ganske løs, men ikke helt flytende.
  • Hell røren i langpannen/formen, og stek kaken midt i ovnen i 40 min. Stikk gjerne en pinne midt i kaken mot slutten av steketiden. Er pinnen "tørr" når den trekkes ut, er kaken ferdig stekt. Avkjøl kaken etter steking.

Sjokoladekrem

  • Mens kaken avkjøles, lager du glasuren. Start med å hakke sjokoladen i små biter. Smelt sjokoladen over et vannbad til den er klumpfri, og rør inn kremfløten.
  • Hell den varme sjokoladen på den avkjølte kaken og stryk den utover kaken. Kaken pyntes med grovhakkede mandler, eller etter eget ønske.

Tips og triks

Sjokoladekaken er godt egent til å fryses ned, men det er lurest å gjøre dette uten sjokoladeglasuren. Glasuren kan bli litt matt i fargen og lett "knekke" hvis den fryses på kaken.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Nystekte havreflarn i en kakeboks.

Havreflarn

Sjokoladeformkake med smeltet sjokolade på toppen og gullpynt.

Sjokoladeformkake

Sjokolademuffins med salt lakris

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top