Saftig sjokoladekake
Saftig sjokoladekake i liten langpanne Saftig sjokoladekake får du hvis du bruker kefir og natron i kaken. Ja, det er nesten slik at kaken blir mer saftig på dag 2 eller 3. Denne kaken holder seg saftig og god i flere dager. I denne oppskriften kan du enten lage kaken i en liten langpanne eller […]

porsjoner12
Ingredienser
- 250 g smør
- 75 g bakekakao
- 4 dl kefir
- 350 g sukker
- 3 stk mellomstore romtempererte egg
- 150 g revet ODENSE Ekte marsipan
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - NATRON
SJOKOLADEKREM
- 150 g ODENSE Mørk 55 % eller 70 % sjokolade
- 1,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen din til 160 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en liten langpanne som er 20 x 30 cm med bakepapir i bunn. Du kan også bruke en rund form som er 24 cm i diameter hvis du heller ønsker det. Smelt smøret i en kjele og tilsett kakaoen. Rør kakaoen inn i det smeltede smøret før du trekker kjelen av kokeplaten.
- Riv marsipanen på et rivjern. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og pisk det godt sammen. Rør inn kefiren mot slutten.
- Sikt inn hvetemel, bakepulver og natron. Tilsett smørblandingen til sist. Røren skal være ganske løs, men ikke helt flytende.
- Hell røren i langpannen/formen, og stek kaken midt i ovnen i 45-60 min. Stikk gjerne en pinne midt i kaken mot slutten av steketiden. Er pinnen "tørr" når den trekkes ut, er kaken ferdig stekt. Avkjøl kaken etter steking.
- SJOKOLADEKREM
Mens kaken avkjøles, lager du glasuren.
Start med å hakke sjokoladen i små biter. Smelt sjokoladen over et vannbad til den er klumpfri, og rør inn kremfløten. - Hell den varme sjokoladen på den avkjølte kaken og stryk den utover kaken. Kaken pyntes etter eget ønske.