Sjokoladeostekake
En fløyelsmyk sjokoladeostekake med deilig smak av sjokolade.
	

porsjoner13
Ingredienser
Bunn
- 400 g Digestivekjeks
 - 125 g smør
 - 2 ss kakao
 
Ostekrem
- 500 g Kremost naturell
 - 85 g sukker
 - 1 ts Idun Vaniljeessens
 - 3 stk mellomstore egg
 - 200 g Mørk Bakesjokolade
 
Krem og pynt
- 2 dl kremfløte
 - 2 ts sukker
 - Friske blåbær
 - Grovhakket Mørk Bakesjokolade
 
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader, vanlig over- og undervarme.
 - Knus kjeksen til små smuler, og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene.
 - Ha bakepapir i bunnen av en rund springform (24 cm i diameter). Press blandingen til en kakebunn i springformen. Litt av blandingen kan presses opp langs kanten av formen.
 - Stek bunnen midt i ovnen i ca. 7 - 10 minutter. La bunnen avkjøles i formen etter steking.
 - Senk temperaturen på ovnen til 130 grader.
 
Ostekrem
- Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken, eller på lav varme i en mikrobølgeovn. Pisk sammen sukker, kremost og vaniljeessens til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen.
 - Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl etter steking.
 - Pisk fløte og sukker til et myk krem. Topp kaken med kremen, og dryss over bær og sjokolade.
 
				

