Search
Close this search box.

Skolebrød med bringebær

Skolebrød møter bringebærdrøm! 🩷 Hvorfor ikke gi de tradisjonelle skolebrødene et friskt og syrlig løft? Med bringebær får du en herlig balanse mellom søtt og friskt, pakket inn i myk gjærbakst og toppet med deilig melisglasur.
Skolebrød med bringebær
porsjoner20

Ingredienser

Bolledeig

Fyll

  • 1 pakke Idun Kakefyll med Vaniljesmak
  • 1 pakke friske bringebær
  • 4 dl melis
  • 2 dl kokos
  • Litt frysetørkede bringebær eller 1 ts bringebærpulver (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
  • Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
  • Lag vaniljekremen som anvist på pakken og rør til slutt inn 2 ss Idun Karamellsaus og en klype salt (smak deg frem), sett i kjøleskapet.
  • Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre. Ha 1 ss vaniljekrem og 2-3 bringebær i hver bolle. Forvarm imellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
  • Når bollene er avkjølt, rør melis med litt og litt vann til du har en tykkmelisglasur. Knus frysetørkede bringebær og rør sammen med kokos, eller rør bringebærpulver sammen med kokos. Ha melisglasur på bollekanten rundt vaniljekremen og dryss på bringebær-kokos

Tips og triks

Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det er ganske lurt å bruke hvis du skal bake bollene dagen før de skal serveres.
Ønsker du heller å bruke tørrgjær i oppskriften, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer). Husk at ved bruk av tørrgjær, bruker deigen lenger tid på å heve.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Skolebrød med salt karamellfudge

Skolebrød med salt karamell

Boller med multer

Skolebrød med multer

Skolebrød

Skolebrød

Scroll to Top