Snurrer med vaniljekrem og kokos
Snurrer med vaniljekrem og kokos minner mye om skoleboller, bare laget på en annen måte. Ønsker du å erstatte lettlaget vaniljekrem med en som er laget fra bunnen av, kan du se oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem.
Ingredienser
Gjærdeig
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 1 ss Idun ferskere bakst (valgfritt)
- 50 g Idun fersk gjær for søte deiger
- 150 g romtemperert smør (eller margarin)
- 5 dl kald melk
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Vaniljekrem
- 1 pose Idun kakefyll med vaniljesmak
- 3 ss sukker
- 4 dl H-melk
Fremgangsmåte
- Kok opp vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl inntil videre.
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 60 x 30 cm. Smør på vaniljekrem og rull sammen fra langsiden og legg skjøten ned.
- Skjær rullen i ca. 3 cm tykke skiver og legg i muffinsformer på stekebrett med bakepapir, eller sett de i en muffinsform i aluminium. Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm imellomtiden ovnen til 200 grader.
- Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl snurrene etter steking.
- Rist litt kokos i en stekepanne. Pynt snurrene med melisglasur av vann og melis og dryss på med ristet kokos.