Search
Close this search box.

Grunnoppskrift

Fransk marengs

Fransk marengs

Fransk marengs er den enkleste marengsen man kan lage og som tar minst tid. Eggehviter og sitronsaft piskes opp sammen med melis eller sukker til massen er så fast at man kan snu bollen opp-ned uten at marengsen sklir ut av bollen. Da er den ferdig pisket! Les gjerne artikkelen Marengs – slik lykkes du!

pavlovakake

Pavlovakake

Verdens beste pavlova kake baker du selv! Pavlova med vaniljekrem er kanskje Norges mest populære kake, og det bakes tusenvis av denne kaken hvert år. Kaken har færre kalorier en de fleste andre kaker, men smaker allikevel himmelsk godt. I denne oppskriften bruker vi Idun kakefyll med vaniljesmak – en lettlaget vaniljekrem som smaker utrolig …

Pavlovakake Read More »

Sukkerbrød

Sukkerbrød

Sukkerbrød er en kakebunn som oftest brukes til marsipan- eller bløtkaker. Denne oppskriften på sukkerbrød er for ca. 13 personer og vi bruker en rund kakeform på 24 cm i diameter. Les våre tips på hvordan du enkelt kan endre oppskriften lenger ned på siden.

Sjokolademuffins toppet med sveitsisk marengs og smeltet sjokolade.

Sveitsisk marengs

Sveitsisk marengs er en varmpisket variant som er lett å lage, men du trenger et sukkertermometer for et vellykket resultat. Marengsen blir tykk og stabil i konsistensen. Denne varmpiskede varianten brukes ofte i kaker, som krem på cupcakes eller som topping på terter. Man kan steke pikekyss av den også, men husk at den sveitsiske …

Sveitsisk marengs Read More »

Tertedeig i en hvit paiform.

Tertedeig

Tertedeig er en mørdeig av mel, melis og egg. Med denne deigen kan du lage mange lekre kaker, og den er ofte brukt til terter, kjeks og paier. For å lykkes med en god mørdeig, må man ta noen forhåndsregler. Les gjerne våre baketips om mørdeig innen du setter i gang!

marengsbunn

Marengsbunn

Marengsen kan lages flere dager i forveien og er finå lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i store lufttett boks iromtemperatur. Men å pynte med krem burde du gjøre rett før servering. Pavlovaer en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid. Les også: SLIK LYKKES DU MED …

Marengsbunn Read More »

Vaniljekrem

  Lag deg en deilig og klassisk vaniljekrem! Vaniljekremen er perfekt til pavlova, skoleboller og annet bakst. Det passer også utrolig godt med friske bær! Ønsker du å lage en lettlaget men vel så smakfull vaniljekrem, kan du velge å bruke Idun Kakefyll med vaniljesmak.

Salt karamellsaus i et syltetøyglass.

Salt karamellsaus

Hjemmelaget karamellsaus smaker utrolig godt og er ikke vanskelig å lage fra bunnen av. 

Nystekte vaniljemuffins med krem på toppen.

Vaniljemuffins

Vaniljemuffins smaker alltid godt og fungerer som en grunnoppskrift du kan bruke til forskjellige typer muffins. I oppskriften bruker vi en rosa krem med hvit sjokolade. Denne kremen kan erstattes med eksempel en mørk sjokoladekrem eller en melisglasur. 🧁

Scroll to Top