Innbakte pølser
Innbakte pølser er kjempegodt og veldig populært blant barn. Derfor er innbakte pølser ofte både smart og godt å servere i barneselskap.

porsjoner24
Ingredienser
Gjærdeig
- 500 g hvetemel
- 0,5 ts salt
- 0,5 ss sukker
- 2,5 ts Idun Tørrgjær for Pizzadeig
- 25 g romtemperert smør
- 1 stk egg
- 3,5 dl kaldt vann
Fyll
- 12 stk grillpølser
Pensling
- 1 stk egg
- litt sesamfrø til topping
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 30 minutter på kjøkkenbenken.
- Del deigen i to like store emner. Kjevle deigen til en stor sirkel. Skjær sirkelen i 16 deler som en pizza med et pizzahjul. Del grillpølsene i to, og legg pølsene mot enden av trekantene. Rull sammen til spissen av trekanten.
- Legg de innbakte pølsene på et stekebrett med bakepapir. Gjenta prosessen med den andre delen av deigen. La de etterheve i ca. 30 minutter under et kjøkkenhåndkle eller plast.
- Pensle de innbakte pølsene med sammenpisket egg og dryss på med litt sesamfrø. Stekes ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. Server de innbakte pølsene mens de ennå er varme med litt ketchup.
Tips og triks
Idun Tørrgjær for Pizzadeig gjør deigen enklere å kjevle uten at deigen trekker seg så lett sammen. Har du ikke pizzagjær i skapet, kan du erstatte det med 2,5 teskje tørrgjær original eller 25 gram fersk gjær original.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker