Search
Close this search box.

Bolledeig uten egg og melk

Bolledeig uten egg og melk! Med denne grunndeigen på søt gjærbakst kan du lage snurrer, knuter, eller hva du måtte ønske.  
Bolledeig uten egg på et bakebord.
porsjoner20

Ingredienser

Bolledeig

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
  • Dekk bakebollen med plast og hev deigen i ca. 30 minutter.
  • Trill til boller, form til snurrer, knuter eller annen søt gjærbakst og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft hvis du skal steke flere brett samtidig, eller til 200 grader med vanlig over- og undervarme hvis du skal steke ett om gangen.
  • Boller, snurrer og knuter stekes i ca. 10-15 minutter, litt avhengig av størrelsen. Fletter, kringler eller andre hvetekaker stekes i ca. 20 – 30 minutter.
  • Pensle bollene med smeltet margarin rett etter steking mens bollene er varme og avkjøl på rist. Da blir de både smakfulle og blanke.

Tips og triks

Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Skriv ut oppskriften

Flere bolleoppskrifter

  • Alle
  • Boller
Alle
  • Alle
  • Boller
Nystekte snurrer med rabarbra i muffinsformer.

Snurrer med rabarbra

Glutenfrie boller med melis på toppen.

Glutenfrie boller

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer med mandelfyll

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top