Search
Close this search box.

Boller med multer

Oppskrift på boller med multer og Crème Fraîche Boller med multer er en artig vri på tradisjonelle skoleboller. I denne oppskriften bruker vi Creme Fraiche som er mer stekestabilt enn rømme og gir en balansert syrlig og god smak til multene. Les også: BAKETIPS FOR GJÆRBAKST  
Boller med multer i midten.
porsjoner20

Ingredienser

BOLLEDEIG

FYLL

  • 1 beger Crème Fraîche
  • 400 g multer

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
  • Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre og fyll i Creme Fraiche og ha frosne multer (eller friske) på toppen av rømmen. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
  • Når multebollene er avkjølt, dryss gjerne på litt melis innen servering.

Tips og triks

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det er ganske lurt å bruke hvis du skal bake bollene dagen før de skal serveres.
Ønsker du heller å bruke tørrgjær i oppskriften, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer). Husk at ved bruk av tørrgjær, bruker deigen lenger tid på å heve.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top