Boller med multer
Boller med multer er en artig vri på tradisjonelle skoleboller. I denne oppskriften bruker vi Creme Fraiche som er mer stekestabilt enn rømme og gir en balansert syrlig og god smak til multene. Les også: BAKETIPS FOR GJÆRBAKST
porsjoner20
Ingredienser
Bolledeig
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
- 50 g Idun Fersk Gjær for Søte Deiger
- 150 g romtemperert smør
- 5 dl kald melk (eller vann)
Fyll
- 1 beger Crème Fraîche
- 400 g multer
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
- Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre og fyll i Creme Fraiche og ha frosne multer (eller friske) på toppen av rømmen. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
- Når multebollene er avkjølt, dryss gjerne på litt melis innen servering.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det er ganske lurt å bruke hvis du skal bake bollene dagen før de skal serveres.
Ønsker du heller å bruke tørrgjær i oppskriften, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer). Husk at ved bruk av tørrgjær, bruker deigen lenger tid på å heve.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker