Boller med multer
Oppskrift på boller med multer og Crème Fraîche Boller med multer er en artig vri på tradisjonelle skoleboller. I denne oppskriften bruker vi Creme Fraiche som er mer stekestabilt enn rømme og gir en balansert syrlig og god smak til multene. Les også: BAKETIPS FOR GJÆRBAKST

porsjoner20
Ingredienser
BOLLEDEIG
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 ss Idun Mors hjemembakte - FERSKERE BAKST (valgfritt)
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - FERSK GJÆR FOR SØTE DEIGER
- 150 g romtemperert smør
- 5,5 dl kald melk (eller vann)
FYLL
- 1 beger Crème Fraîche
- 400 g multer
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
- Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk bollene flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Lag en grop i midten av hver bolle med rene fingre og fyll i Creme Fraiche og ha frosne multer (eller friske) på toppen av rømmen. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
- Når multebollene er avkjølt, dryss gjerne på litt melis innen servering.