Search
Close this search box.

Havrelapper

Havrelappene med valnøtter smaker godt, og er både enkelt og raskt å lage! I tillegg er de glutenfrie!
Havrelapper
porsjoner8

Ingredienser

  • 2,5 dl helmelk
  • 2 ss raps- eller solsikkeolje
  • 25 g fersk gjær original
  • 1 ss Fiberhusk
  • 0,5 ts lys sirup eller flytende honning
  • 60 g havremel
  • 100 g grovt revet gulrøtter
  • 45 g Semper grovmiks
  • 1 dl kesam
  • 50 g hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i melken og ha i en bakebolle med olje.
  • Ha i Fiberhusk, sirup og salt. Rør sammen til en jevn og klumpfri røre, og la røren svelle i 10 min.
  • Tilsett resten av ingrediensene under omrøring og rør sammen. Rør inn valnøttene til slutt. Deigen skal være klissete, så ikke fortvil.
  • Dekk til å la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader.
  • Kna deigen med litt grov melmiks om nødvendig, og form til 8 topper på et stekebrett med bakepapir. Det vil være litt klissete å gjør dette.
  • Pensle med olje og strø på med hakkede valnøtter på toppen.
  • Stek havrelappene på midterste rille i ca. 20 - 25 minutter.

Tips og triks

Synes du det er vanskelig å finne glutenfritt havremel, kan du lage dette selv ved å ha glutenfri havre i en blender, og kjøre det sammen til et fint mel.
Skriv ut oppskriften

Flere glutenfrie oppskrifter

  • Alle
  • Glutenfri
Alle
  • Alle
  • Glutenfri
Glutenfri pizzabunn som et deigemne.

Glutenfri pizzabunn

Glutenfrie boller med toppet med kremost

Glutenfrie boller

Glutenfrie vafler

Glutenfrie vafler

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top