Surdeigsbrød med geitost, rødbeter og timian

Surdeigsbrød med geitost, rødbeter og timian smaker himmelsk godt. Her er det mange gode smaker ved siden av surdeigen som gjør brødet helt fantastisk. I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig ved siden av en liten mengde med fersk gjær.
Surdeigsbrød med geitost og timian.
porsjoner3

Ingredienser

Dag 1 – Fordeig

  • 150 g fin surdeigskultur
  • 4,5 dl kaldt vann
  • 150 g durum-mel
  • 100 g sammalt hvetemel (fin)
  • 3 dl rå rødbeter (raspet)

Dag 2

  • 25 g Idun Fersk Gjær Original
  • 1 dl olivenolje
  • 600 g hvetemel
  • 2 ts hakket frisk timian
  • 100 g geitost i terninger
  • 1 ss honning
  • 2,5 ts salt

Fremgangsmåte

Dag 1 – Fordeig

  • Bland sammen alle ingredienser for første dagen i en bakebolle. Dekk til med plast og la det stå å svelle i et par timer, eller natten over.

Dag 2

  • Smuldre opp den ferske gjæren i fordeigen og tilsett resten av ingrediensene for andre dag, unntatt saltet. Elt deigen sammen med eltekrok på lav hastighet i 10 minutter og tilsett saltet. Elt videre på lav hastighet i 5 minutter. Deigen skal være elastisk.
  • Legg deigen i en smurt bakebolle, dekk til med plast og la den heve i 60 minutter. Kna deigen sammen på en melet kjøkkenbenk og legg deigen tilbake i den smurte bakebollen. Dekk til med plast og hev ytterligere i 60 minutter.
  • Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk og del den i 3 like store biter. Form til runde brød og legg i melet hevekurver. Dekk til og etterhev ytterligere i ca. 60 minutter.
  • Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Velt brødene forsiktig ut av hevekurvene på stekebrett med bakepapir. Sett brødene på nederste rille i ovnen og stek de i ca. 30 - 35 minutter til de har fått en pen og gyllen farge.
  • Avkjøl surdeigsbrødene på bakerist etter steking.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Matpakkebrød

Matpakkebrød

Nystekt pull apart brød med brie på en trefjøl.

Pull apart brød med brie

Speltbrød med chiafrø oppskåret i skiver på en bakerist.

Speltbrød med chiafrø

Scroll to Top