Vafler med havregryn
Vafler med havregryn og sammalt hvetemel, gir halvgrove vafler som inneholder mer fiber enn vafler laget uten. I oppskriften bruker vi natron og litt kulturmelk som gir en litt syrnet god smak. Disse vaflene er kjempegode, faktisk noe av det bedre vi har spist av grove vafler!

porsjoner7
Ingredienser
Vaffelrøre:
- 90 g hvetemel
- 90 g sammalt hvete, fin
- 40 g lettkokte havregryn
- 1 ts kardemomme
- 0,25 ts salt
- 0,5 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 4 dl kulturmelk eller kefir
- 2 stk mellomstore egg
- 2 ss smeltet smør eller flytende margarin
Fremgangsmåte
- Start med å ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Ha kulturmelk, smeltet smør (eller flytende margarin) og egg i et litermål, og rør sammen. Rør inn væsken med de tørre ingrediensene til en jevn røre.
- Varm opp vaffeljernet og stek havrevaflene gylne og fine. Nystekte vafler smaker best, og server de gjerne sammen med et godt syltetøy og rømme eller pisket krem.