Fine rundstykker med surdeig
Hjemmebakte fine rundstykker som er bakt med surdeig, men uten melk. Du kan fritt velge om du vil tilføre oppskriften surdeig, for det går helt fint å bake de uten. Surdeigen gir rundstykkene en saftigere konsistens og en mer aromatisk smak!
![Fine rundstykker med surdeig](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2018/08/Fine-rundstykker-med-surdeig-1-1024x682.jpg)
porsjoner25
Ingredienser
- 25 g Idun fersk gjær original
- 1 pose surdeig
- 5 dl kaldt vann
- 600 g hvetemel
- 120 g sammalt hvete, fin
- 0,5 ss Idun ferskere bakst (valgfritt)
- 1,5 ts salt
- 120 g solsikkefrø
Fremgangsmåte
- Start med å løse opp den ferske gjæren i det kalde vannet. Ha alle ingredienser foruten salt og solsikkefrø i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav hastighet i 3 minutter og 6 minutter på middels/høy hastighet. Tilsett både salt og solsikkefrø, og elt i noen minutter til. (Tiden må dobles om du elter for hånd).
- Legg deigen i en oljet bolle hvor det er god plass til å heve. La deigen forheve i bollen under plast i 40 minutter. Vend kantene på deigen inn mot midten, snu deigen og la den heve i ytterligere 40 minutter.
- Velt deigen forsiktig ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i 25 like store biter. Form til rundstykker og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.
- Spray gjerne rundstykkene med vann og strø på litt solsikkefrø på toppen før steking.
- Sett rundstykkene i ovnen og senk temperaturen til 230 grader. Stek rundstykkene i ca. 10 - 12 minutter til rundstykkene har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Ved å bruke Idun ferskere bakst i oppskriften, vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger. Rundstykkene kan gjerne fryses ned og tas opp etter behov, hvis du ønsker det.
Flere surdeigsoppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Annet
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Høst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Vale
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Annet
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Høst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Vale
- Valentines
- Valentines - Kaker