Fine rundstykker med surdeig
Hjemmebakte fine rundstykker som er bakt med surdeig, men uten melk. Du kan fritt velge om du vil tilføre oppskriften surdeig, for det går helt fint å bake de uten. Surdeigen gir rundstykkene en saftigere konsistens og en mer aromatisk smak! Man kan enten velge å lage en hjemmelaget surdeigsstarter, eller bruke en bakeklar fra butikken slik vi har gjort i denne oppskriften.

porsjoner25
Ingredienser
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Surdeig av fullkornshvete
- 5 dl kaldt vann
- 600 g hvetemel
- 120 g sammalt hvete, fin
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 1,5 ts salt
- 120 g solsikkefrø
Fremgangsmåte
- Start med å løse opp den ferske gjæren i det kalde vannet. Ha alle ingredienser foruten salt og solsikkefrø i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav hastighet i 3 minutter og 6 minutter på middels/høy hastighet. Tilsett både salt og solsikkefrø, og elt i noen minutter til. (Tiden må dobles om du elter for hånd).
- Legg deigen i en oljet bolle hvor det er god plass til å heve. La deigen forheve i bollen under plast i 40 minutter. Vend kantene på deigen inn mot midten, snu deigen og la den heve i ytterligere 40 minutter.
- Velt deigen forsiktig ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i 25 like store biter. Form til rundstykker og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.
- Spray gjerne rundstykkene med vann og strø på litt solsikkefrø på toppen før steking.
- Sett rundstykkene i ovnen og senk temperaturen til 230 grader. Stek rundstykkene i ca. 10 - 12 minutter til rundstykkene har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.
Notes
TIPS!
Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger. Rundstykkene kan gjerne fryses ned og tas opp etter behov, hvis du ønsker det.Flere surdeigsoppskrifter
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område
Alle
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område