Fine rundstykker med surdeig

Hjemmebakte fine rundstykker som er bakt med surdeig, men uten melk. Du kan fritt velge om du vil tilføre oppskriften surdeig, for det går helt fint å bake de uten. Surdeigen gir rundstykkene en saftigere konsistens og en mer aromatisk smak! Man kan enten velge å lage en hjemmelaget surdeigsstarter, eller bruke en bakeklar fra butikken slik vi har gjort i denne oppskriften.
Fine rundstykker med surdeig
porsjoner25

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å løse opp den ferske gjæren i det kalde vannet. Ha alle ingredienser foruten salt og solsikkefrø i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav hastighet i 3 minutter og 6 minutter på middels/høy hastighet. Tilsett både salt og solsikkefrø, og elt i noen minutter til. (Tiden må dobles om du elter for hånd).
  • Legg deigen i en oljet bolle hvor det er god plass til å heve. La deigen forheve i bollen under plast i 40 minutter. Vend kantene på deigen inn mot midten, snu deigen og la den heve i ytterligere 40 minutter.
  • Velt deigen forsiktig ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i 25 like store biter. Form til rundstykker og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.
  • Spray gjerne rundstykkene med vann og strø på litt solsikkefrø på toppen før steking.
  • Sett rundstykkene i ovnen og senk temperaturen til 230 grader. Stek rundstykkene i ca. 10 - 12 minutter til rundstykkene har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger. Rundstykkene kan gjerne fryses ned og tas opp etter behov, hvis du ønsker det.
Skriv ut oppskriften

Flere surdeigsoppskrifter

  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • Allergivennlige
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • Anledning
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • vaffel
  • Valentine
  • Velg område
Alle
  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • Allergivennlige
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • Anledning
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • vaffel
  • Valentine
  • Velg område
Halvgrovt surdeigsbrød oppskåret i skiver på en trefjøl.

Halvgrovt surdeigsbrød

Ciabatta med surdeig

Ciabatta med surdeig

Hjemmelagde knekkebrød i en stabel.

Hjemmelagde knekkebrød med surdeig

Rundstykker med surdeig

Rundstykker med surdeig

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød

Focaccia med surdeig

Focaccia med surdeig

Scroll to Top