Kransekakestenger med nougat

Kransekakestenger med nougat er lett å lage med ferdigkjøpt kransekakemasse! Disse stengene er fylt med bløt nougat og dyppet i sjokolade som gjør kransekakestengene supergode.
Kransekakestenger med nougat
porsjoner20

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.
  • Del rullene med ferdig kransekakemasse på midten og trill ut til fingertykke “pølser”.
  • Skjær den kalde nougaten på langs i tynne strimler.
    Vi anbefaler å legge nougaten i kjøleskap en stund før bakingen, da det er lettest å skjære opp nougaten når den er kald.
  • Kjevle “pølsene” litt flate og legg strimler med nougat i midten, og rull sammen igjen.
    Del stengene i like store biter og legg på stekebrett med bakepapir.
  • Stek kransekakestengene midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl på rist etter steking.
  • Sjokoladen smeltes over vannbad. Dypp hver side av stengene i sjokoladen, la renne litt av og legg over på en bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Tips og triks

Hjemmelaget kransekakemasse

Ingredienser:
  • 500 g mandler
  • 4 eggehviter
  • 500 g melis
Slik gjør du
  1. Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en hel dag.
  2. Mal mandlene i en mandelkvern, sikt inn melis, tilsett eggehviter og bland sammen til en passe fast deig med rene hender. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner.
  3. Sett deigen kaldt til neste dag.
  4. Fortsett deretter som beskrevet i beskrivelsen av ferdig kransekakemasse over.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

  • Alle
  • Jul
Alle
  • Alle
  • Jul
Serinakaker

Serinakaker

Krydderkake oppskåret i skiver på en hvit asjett.

Kryderkake med sjokolade

Lyst rugbrød

Lyst rugbrød

Cookies med hvit sjokolade

Cookies med hvit sjokolade, tranebær og pistasjnøtter

gule bomber med hasselnøtter

Gule bomber med hasselnøtter

Cookies med marsipan og sjokolade

Cookies med marsipan og sjokolade

Scroll to Top