Search
Close this search box.

Margherita pizza

Margherita pizza er en vegetarpizza, som stammer fra Napoli i Italia. Den gjenkjennes ved at det få, men smakfulle ingredienser som skal til: tomatsaus, ost og basilikum. Hvilken type ost du velger er i grunn opp til deg, men her har vi valgt å kombinere mozzarella- og parmesanost - det slår ikke feil!
Margherita pizza
porsjoner3

Ingredienser

Italiensk pizzabunn

  • 450 g  pizzamel tipo *0 eller 00
  • 50 g durummel
  • 2 ts sukker
  • 2 ts Idun Pizzagjær
  • 3,25 dl kaldt vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer

  • 200 g tomatsaus
  • 2 stk finhakket hvitløksfedd
  • 150 g revet mozzarella ost
  • 150 g fersk mozzarella ost
  • 50 g parmesanost
  • + salt, pepper og frisk basilikum til pynt etter steking

Fremgangsmåte

Italiensk pizzabunn

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig i ca. 10 minutter. Ha i 2 teskjeer med kaldt vann og elt deigen ytterligere i 2 minutter.
  • Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter.
  • Forvarm ovnen til så høy varme som mulig.
  • Del deigen i 4 like stor deler og form deigemnene ut med hendene til tynne pizzabunner. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Du må bruke to stekebrett. Har du pizzastein, er dette kjempefint å bruke da bunnen blir sprøere. Husk bare på å forvarme pizzasteinen i ovnen i ca en times tid, før du steker pizzaene.
  • Smør på saus, ost og fyll etter eget ønske. Vær moderat med fyllet, da dette er tynne italienske pizzabunner.
  • Stek pizzaene i ca. 10 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge.

Topping

  • Når du har laget pizzabunnen, er det tid for å fylle på med toppingen som skal til for en klassisk Margherita pizza.Ha først på tomatsaus. Strø på hakket hvitløk og ha på fersk og revet ost.
  • Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca. 10 minutter.
  • Når pizzaen er ferdig stekt, smak gjerne til med litt salt og pepper. Litt frisk basilikum på toppen smaker ekstra godt.
    Vel bekomme!

Tips og triks

Idun Pizzagjær gjør at deigen slapper av mer, og ikke trekker seg så lett tilbake når den skal formes ut. Velger du å bruke fersk gjær i stedet, er det like viktig å bruke små mengder gjær siden deigen skal heve så lenge. Husk derfor at 1 pose med Idun Pizzagjær (4,5 teskje) tilsvarer 1 pakke med fersk gjær (50 gram)
* Tipo 0 betyr at hvetemelet er ekstra fint malt.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Middag
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Vegansk pizza

Vegansk pizza

Italiensk pizzadeig

Italiensk pizzabunn

Pizzasaus laget med tomater

Pizzasaus med tomater

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top