Search
Close this search box.

Jul

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter bakes til Luciadagen, den 13. desember. I denne oppskriften lager vi en safransirup – fordi sirupen gjør at fargen og smaken fra safranen lettere frigjør seg i deigen. Safran fås kjøpt i de fleste apotek og matbutikker.

Julepizza i små hjerteformer på en trefjøl.

Julepizza

Julepizza med ribbe, julepølse eller rosenkål? Tro det eller ei, rundt juletider er den tiden det spises mest pizza. I mangel på tid er nok pizza en lettvint løsning for mange mellom slagene. Restene fra ribba brukes som fyll på pizzaen – en skikkelig julepizza!

Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter med eller uten melk. Lussekatter bakes tradisjonelt sett til luciadagen 13. desember, og det bakes tusenvis akkurat denne dagen til både store og små. Denne oppskriften er fri for gluten og kan bakes med eller uten melk, avhengig av ingrediensene du velger å bruke.

Nystekt julekake med rosiner på en fjøl.

Julekake

Julekake hører julen til, og smaker aller best nystekt med godt smør, brunost eller rørt syltetøy. I denne oppskriften bruker vi like deler med rosiner og sukat. Ikke alle er like glad i sukat, og det kan gjerne erstattes med annen tørket frukt som tranebær eller hakket tørket fiken.

Sjokolademuffins toppet med sveitsisk marengs og smeltet sjokolade.

Sveitsisk marengs

Sveitsisk marengs er en varmpisket variant som er lett å lage, men du trenger et sukkertermometer for et vellykket resultat. Marengsen blir tykk og stabil i konsistensen. Denne varmpiskede varianten brukes ofte i kaker, som krem på cupcakes eller som topping på terter. Man kan steke pikekyss av den også, men husk at den sveitsiske …

Sveitsisk marengs Read More »

Brune pinner

Brune pinner

Brune pinner med hakkede nøtter er en av julens store favoritter. De er enkle å lage, har en lang holdbarhet og smaker kjempegodt! I denne oppskriften topper vi de brune pinnene med pistasjkjerner, perlesukker og grovhakkede mandler, men du kan også lage en blanding av hasselnøtter, valnøtter, peanøtter – eller de nøttene du liker aller …

Brune pinner Read More »

Hjemmelagde pepperkaker i stjerneformer med melisglasur.

Pepperkaker

Pepperkaker er julens mest bakte småkaker og er elsket av både store og små. De kan lages i alle mulige fasonger og pyntes akkurat slik du ønsker å pynt de. Vi gir deg her vår beste oppskrift på pepperkaker som er bakt uten egg og med fløte istedet for melk.

Kakemenn

Kakemenn

Kakemenn (julemann, gøttekælla eller julemanna) er også en av julens favorittkake for mange, og er spesielt populær julebakst i den sørlige delen av Norge. De er lette å lage med bruk av pepperkakeutstikkere og blir ekstra fine når de dekoreres med konditorfarge, smeltet sjokolade eller annen kakepynt!

Marengs dyppet i sjokolade.

Marengs med sjokolade

Marengs som er dyppet i sjokolade smaker helt nydelig! Disse marengstoppene kan serveres i utallige anledninger. De tåler godt å stå i romtemperatur over lang tid, og pynter opp et hvert kakebord!

Oppskåret lyst rugbrød på en trefjøl.

Lyst rugbrød

Hjemmelaget lyst rugbrød er populært, blant annet til julefrokosten! Brødet smaker kjempegodt sammen med sursild, lun leverpostei eller kald ribbe.

Scroll to Top