Jul

Nystekte italienske biscotti med mandler.

Italienske biscotti

Italienske biscotti, eller Cantuccini som de også kalles for i Italia, er små tørre kaker med lang holdbarhet. Biscotti kan lages med forskjellige type nøtter, tørket frukt, sjokolade eller annet godt. I vår oppskrift smaksetter vi deigen med raspet appelsinskall, men her kan du også bruke raspet sitronskall.

Hjemmelagde krumkaker med potetmel på et hvitt fat.

Krumkaker med potetmel

Krumkaker med potetmel og konjakk er en av julens mest tradisjonelle kaker og er godt likt av mange. Mange foretrekker å spise krumkakene sammen med pisket krem, eller en multekrem. Husk verden beste krumkaker er de lager du hjemme!

Nystekte smultringer på et hvitt fat.

Smultringer

Smultringer er godt å spise året rundt, men for de fleste av oss er smultringen en typisk julekake.  Denne oppskriften er til rundt 40 gode smultringer, som du kan kose deg med når du vil!

Nystekte havreflarn i en kakeboks.

Havreflarn

Havreflarn er en av julens beste julekaker og er populært blant både barn og voksne. I denne oppskriften bruker vi lys sirup. Bruker du mørk sirup, blir kakene mørkere og får mer smak.   Havreflarn med sjokolade? For ekstra smak på havreflarnene, kan man pensle baksiden med smeltet sjokolade.

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter bakes til Luciadagen, den 13. desember. I denne oppskriften lager vi en safransirup – fordi sirupen gjør at fargen og smaken fra safranen lettere frigjør seg i deigen. Safran fås kjøpt i de fleste apotek og matbutikker.

Julepizza i små hjerteformer på en trefjøl.

Julepizza

Julepizza med ribbe, julepølse eller rosenkål? Tro det eller ei, rundt juletider er den tiden det spises mest pizza. I mangel på tid er nok pizza en lettvint løsning for mange mellom slagene. Restene fra ribba brukes som fyll på pizzaen – en skikkelig julepizza!

Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter med eller uten melk. Lussekatter bakes tradisjonelt sett til luciadagen 13. desember, og det bakes tusenvis akkurat denne dagen til både store og små. Denne oppskriften er fri for gluten og kan bakes med eller uten melk, avhengig av ingrediensene du velger å bruke.

Nystekt julekake med rosiner på en fjøl.

Julekake

Julekake hører julen til, og smaker aller best nystekt med godt smør, brunost eller rørt syltetøy. I denne oppskriften bruker vi like deler med rosiner og sukat. Ikke alle er like glad i sukat, og det kan gjerne erstattes med annen tørket frukt som tranebær eller hakket tørket fiken.

Brune pinner

Brune pinner

Brune pinner med hakkede nøtter er en av julens store favoritter. De er enkle å lage, har en lang holdbarhet og smaker kjempegodt! I denne oppskriften topper vi de brune pinnene med pistasjkjerner, perlesukker og grovhakkede mandler, men du kan også lage en blanding av hasselnøtter, valnøtter, peanøtter – eller de nøttene du liker aller …

Brune pinner Read More »

Hjemmelagde pepperkaker i stjerneformer med melisglasur.

Pepperkaker

Pepperkaker er julens mest bakte småkaker og er elsket av både store og små. De kan lages i alle mulige fasonger og pyntes akkurat slik du ønsker å pynt de. Vi gir deg her vår beste oppskrift på pepperkaker som er bakt uten egg og med fløte istedet for melk.

Scroll to Top