Pavlova og marengs

Hjemmelaget italiensk marengs på en sitronterte.

Italiensk marengs

Italiensk marengs er pisket sammen med varm sukkerlake og gir en sterk marengs som holder fasongen godt. Den inngår gjerne i en moussé, men er perfekt å bruke på toppen av terter. Denne marengsen tåler å fryses ned til senere bruk.

Sjokolademuffins toppet med sveitsisk marengs og smeltet sjokolade.

Sveitsisk marengs

Sveitsisk marengs er en varmpisket variant som er lett å lage, men du trenger et sukkertermometer for et vellykket resultat. Marengsen blir tykk og stabil i konsistensen. Denne varmpiskede varianten brukes ofte i kaker, som krem på cupcakes eller som topping på terter. Man kan steke pikekyss av den også, men husk at den sveitsiske …

Sveitsisk marengs Read More »

Marengs dyppet i sjokolade.

Marengs med sjokolade

Marengs som er dyppet i sjokolade smaker helt nydelig! Disse marengstoppene kan serveres i utallige anledninger. De tåler godt å stå i romtemperatur over lang tid, og pynter opp et hvert kakebord!

Verdens beste kake på et rektangulært fat.

Verdens beste

Verdens beste eller Kvæfjordkake – kjært barn har mange navn. Dette er en tradisjonell og fantastisk god kake, som ofte er å finne på kakebordet i større anledninger.

Makroner i forskjellige farger på en asjett.

Makroner

Makroner eller "macarons" som de heter på fransk, er sprø utenpå og seige inni, og fylt med en nydelig krem. Lekre saker, både å se på og spise!

Makroner med sjokolade

Makroner med sjokolade

Makroner med ganache Makroner med sjokolade er en av de mest populære makronene. Alle liker sjokolade, så det kan vi godt forstå. I denne oppskriften bruker vi kakao i makronene og fyller de med en bløt og smakfull ganache av ekte sjokolade.   Mandelmel Når du velger mandelmel, er det viktig at det du bruker …

Makroner med sjokolade Read More »

Røde og gule makroner med vaniljefyll.

Makroner med vaniljefyll

Makroner med smak av vanilje Makroner med vaniljefyll har en mild og god smak. De kan godt lages med farger, eller helt uten om du heller ønsker lyse makroner som definerer vaniljen.   Holdbarhet på makroner Hjemmelagde makroner smaker best etter at de har ligget et par dager kjølig. Da har de best konsistens og …

Makroner med vaniljefyll Read More »

Scroll to Top