Search
Close this search box.

Pavlova og marengs

Pavlova med Smash!-saus og iskrem

Pavlova med Smash!-saus

Pavlova med Smash!-saus og is er lett å lage, og praktisk til selskaper, for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, nydelig Smash!-saus og Smash!

Pavlova til jul med riskrem, rød saus og pepperkaker.

Pavlova til jul

Pavlova til jul, ja – hvorfor ikke? Lag en flott krans og pynt den opp til jul, med pepperkaker og tranebær. Mer skal ikke til! I denne oppskriften bruker vi riskrem og vaniljekrem, som gir en nydelig smakskombinasjon.

Fransk marengs

Fransk marengs

Fransk marengs er den enkleste marengsen man kan lage og som tar minst tid. Eggehviter og sitronsaft piskes opp sammen med melis eller sukker til massen er så fast at man kan snu bollen opp-ned uten at marengsen sklir ut av bollen. Da er den ferdig pisket! Les gjerne artikkelen Marengs – slik lykkes du!

pavlovakake

Pavlovakake

Verdens beste pavlova kake baker du selv! Pavlova med vaniljekrem er kanskje Norges mest populære kake, og det bakes tusenvis av denne kaken hvert år. Kaken har færre kalorier en de fleste andre kaker, men smaker allikevel himmelsk godt. I denne oppskriften bruker vi Idun kakefyll med vaniljesmak – en lettlaget vaniljekrem som smaker utrolig …

Pavlovakake Read More »

Hjemmelaget italiensk marengs på en sitronterte.

Italiensk marengs

Italiensk marengs er pisket sammen med varm sukkerlake og gir en sterk marengs som holder fasongen godt. Den inngår gjerne i en moussé, men er perfekt å bruke på toppen av terter. Denne marengsen tåler å fryses ned til senere bruk.

Marengs dyppet i sjokolade.

Marengs med sjokolade

Marengs som er dyppet i sjokolade smaker helt nydelig! Disse marengstoppene kan serveres i utallige anledninger. De tåler godt å stå i romtemperatur over lang tid, og pynter opp et hvert kakebord!

marengsbunn

Marengsbunn

Marengsen kan lages flere dager i forveien og er finå lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i store lufttett boks iromtemperatur. Men å pynte med krem burde du gjøre rett før servering. Pavlovaer en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid. Les også: SLIK LYKKES DU MED …

Marengsbunn Read More »

Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemon curd

Pavlova med lemon curd smaker friskt og godt. Lemon curd kan fås kjøpt i enkelte butikker, men smaker aller best hjemmelaget og det er ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Pynt kaken med sesongens frisk bær, og du har en lett og god kake de fleste elsker! 🍋

Pavlova med pikekyss

Pavlova

Pavlova er en enkel kake å lage med få ingredienser, men er en kake de fleste liker å spise og kan lages til de aller fleste anledninger. Her har du grunnoppskriften på en klassisk pavlova med pisket krem og friske bær.

mini pavlova

Mini pavlova med friske bær

Mini pavlova med friske bær er praktisk å lage hvis du skal servere pavlova som en dessert til dine middagsgjester. Det er like enkelt å lage som en hel kake og er flott å servere.

Scroll to Top