Pizza med blåmuggost
Blåmuggost har en karakterisk smak fra blåmuggen som finnes naturlig i osten. Eksempler på blåmuggost er Norzola (norsk Gorgonzola), Selbu Blå, Normanna, Blå Catstello og Danablue for å nevne noen varianter. Når du velger en blåmuggost fremfor en mild ost (som eks. mozzarella), får du pizza med masse smak!
porsjoner3
Ingredienser
Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:
- 200 g tomatsaus
- 120 g revet mozzarella ost
- 100 g blåmuggost
- 270 g biff i strimler av indrefilet eller mørbrad (forhåndstekes i kort tid på høy varme)
- 1 stk liten grønn paprika
- + salt, pepper og eventuelt ruccula til topping
Fremgangsmåte
- Velg først hvilken pizzabunn du vil lage, og lag den etter beskrivelsen i oppskriften. Uansett hvilken type du velger, kan du enten lage pizza i langpanne eller 3 - 4 porsjonspizzaer. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 - 250 grader. Skjær kjøttet i tynne strimler og stek det lett på høy varme i en stekepanne. Bruk en blanding av olje og smør under steking.
- Når du har kjevlet/trykket ut pizzabunnen, legg på toppingen. Start med tomatsausen, deretter ost, biff og paprika. Strø på litt salt og pepper. NB: vent gjerne med ruccula-salaten: den kan strøs på etter steking.
- Stek pizzaen på midterste rille i ca 10 - 15 minutter.
Ha på ruccula-salat, og nyt den hjemmelagde pizzaen!
Flere pizzaoppskrifter
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Fersk gjær original
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Kjeks & cookies
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkake
- Småkaker
- Smashsaus
- Snacks
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær for søte deiger
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter
Alle
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Fersk gjær original
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Kjeks & cookies
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkake
- Småkaker
- Smashsaus
- Snacks
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær for søte deiger
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter