17. mai

Bløtekakevafler - Bløtkake-vafler

Bløtkake-vafler

Noen ganger får man lyst på bløtkake, men orker ikke å sette i gang med en hel kake. Da kan det være greit å finne fram vaffeljernet og lage en godt, men enkelt, alternativ! Nystekte vafler toppet med søt krem og norske jordbær. Perfekte til 17.mai og andre feiringer er de også! Relaterte oppskrifter Alle …

Bløtkake-vafler Read More »

Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade i både bunnen og ostekremen smaker fantastisk godt! Denne kaken passer til de fleste anledninger – fra den store festen til kaffekosen. Kaken inneholder ikke gelatin. For en glutenfri variant av ostekaken: bruk glutenfri kjeks, som for eksempel Havredigestive fra Semper. Relaterte oppskrifter Alle 17. mai 17. mai – Kaker 17. mai …

Ostekake med sjokolade Read More »

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

/*! elementor – v3.23.0 – 05-08-2024 */ .elementor-column .elementor-spacer-inner{height:var(–spacer-size)}.e-con{–container-widget-width:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer{width:var(–container-widget-width,var(–spacer-size));–align-self:var(–container-widget-align-self,initial);–flex-shrink:0}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container{height:100%;width:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer{height:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner{height:var(–container-widget-height,var(–spacer-size))}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer.elementor-widget-empty,.e-con>.elementor-widget-spacer.elementor-widget-empty{position:relative;min-height:22px;min-width:22px}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer.elementor-widget-empty .elementor-widget-empty-icon,.e-con>.elementor-widget-spacer.elementor-widget-empty .elementor-widget-empty-icon{position:absolute;top:0;bottom:0;left:0;right:0;margin:auto;padding:0;width:22px;height:22px} /*! elementor – v3.23.0 – 05-08-2024 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px} Relaterte oppskrifter Alle 17. mai 17. mai – Kaker 17. mai – Søtbakst Annen søtbakst Annet bakst Boller Brød Brød – Finbakst Brød – Grovbakst Brød – Middag Brød – …

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem Read More »

Fransk marengs

Fransk marengs

Fransk marengs er den enkleste marengsen man kan lage og som tar minst tid. Eggehviter og sitronsaft piskes opp sammen med melis eller sukker til massen er så fast at man kan snu bollen opp-ned uten at marengsen sklir ut av bollen. Da er den ferdig pisket! Les gjerne artikkelen Marengs – slik lykkes du!

pavlovakake

Pavlovakake

Verdens beste pavlova kake baker du selv! Pavlova med vaniljekrem er kanskje Norges mest populære kake, og det bakes tusenvis av denne kaken hvert år. Kaken har færre kalorier en de fleste andre kaker, men smaker allikevel himmelsk godt. I denne oppskriften bruker vi Idun kakefyll med vaniljesmak – en lettlaget vaniljekrem som smaker utrolig …

Pavlovakake Read More »

Oreodessert

Oreodessert

Oreo er en populær kjeks, som kan brukes til mange desserter og kaker. Her har vi laget en oppskrift på oreodessert med sjokolademoussé — denne er himmelsk god! 😍

marengsbunn

Marengsbunn

Marengsen kan lages flere dager i forveien og er finå lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i store lufttett boks iromtemperatur. Men å pynte med krem burde du gjøre rett før servering. Pavlovaer en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid. Les også: SLIK LYKKES DU MED …

Marengsbunn Read More »

Pikekyss

Pikekyss

Pikekyss smaker godt sammen med friske bær og gjerne en god vaniljekrem, men er også kjempefine å bruke som pynt på andre kaker. Pikekyss er veldig holdbare hvis du lagrer de riktig. Oppbevar de romtemperert i en boks med lokk, og de holder seg godt i minst to uker.

17 mai vafler

17. mai-vafler

17. mai-vafler har blitt en tradisjon for mange, og hvert år stekes det tusenvis av vafler på nasjonaldagen. Lag gjerne vaffelrøren dagen i forveien så blir det mindre som må gjøres på den store dagen. Festpynt bordet og server nystekte vafler med tilbehør i rødt hvitt og blått.  Relaterte oppskrifter Alle 17. mai 17. mai …

17. mai-vafler Read More »

Rullekake med marsipanlokk

Rullekake med marsipanlokk

Rullekake med marsipanlokk er en utrolig god kake, som passer til alt fra 17.mai til bursdagsfeiringen. Pynt med friske bringebær, mynte og makroner – og det blir garantert god stemning når denne kaken settet på bordet!

Scroll to Top