Saftige havrerundstykker
Gode og saftige havrerundstykker er lykken til frokostbordet!
Lapper med kefir eller kulturmelk! I denne oppskriften er det chiafrø som gir en ekstra konsistens ved siden av tilskudd til fiber og vitaminer. Lapper smaker godt året rundt, og serveres ofte med syltetøy, rømme, eller brunost.
Frokostlapper med havregryn, frisk frukt, nøtter og honning er kjempegodt til frokost! Det er lov å kose seg litt ekstra i helgene med noe annet en gang i mellom. Lapper med havregryn er et fint alternativ til den vanlige frokosten – og så smaker det så godt!
Deilige lapper med sjokolade på 1-2-3! Lapper med sjokolade smaker helt nydelig! Både store og små liker disse, og de kan like gjerne lages som en dessert som til kveldskos med familien.
Knekkebrød med rødbeter smaker bedre enn hva det høres ut til! Rødbetene gir knekkebrødene en fantastisk flott farge, men setter ingen smak. Surdeig derimot, gir en større smaksopplevelse enn man får av knekkebrød laget uten. Denne oppskriften gir 3 stekebrett med sprøe og gode knekkebrød.
Focaccia med surdeig har en smak og konsistens, som virkelig setter en ekstra piff på tapasbordet eller pikniken. Focaccia-deigen er løs, og skal heve lenge for få frem den gode smaken. I denne oppskriften har vi brukt en bakeklar surdeig som kan kjøpes i butikken, men den kan fint erstattes med din egen surdeigskultur.
Hjemmelagde baguetter med surdeig smaker utrolig godt, enten med pålegg eller ved siden av en god suppe. Baguettene er fine, selv om de får en litt dyp farge. Med denne oppskriften kan du velge å lage 4 lange eller 8 korte baguetter.
Surdeigsbaguetter med pesto, parmesanost og sesamfrø er ikke hverdagskost! Disse smakfulle baguettene er helt perfekt å servere ved siden av tapas- eller skalldyrbordet, suppe eller annen god mat. Skal du ut på tur, kan de fylles med godt pålegg og tas med i sekken som turmat.
Pannekaker med surdeig gir skikkelig gode pannekaker, da surdeigen gir en god smak og aroma på pannekakene. Spis de gjerne med rømme, friske bær eller et godt syltetøy. Kanskje du er av den som elsker smør og brunost på? Uansett, disse pannekakene tipper vi du vil lage flere ganger!
Hjemmebakte fine rundstykker som er bakt med surdeig, men uten melk. Du kan fritt velge om du vil tilføre oppskriften surdeig, for det går helt fint å bake de uten. Surdeigen gir rundstykkene en saftigere konsistens og en mer aromatisk smak! Man kan enten velge å lage en hjemmelaget surdeigsstarter, eller bruke en bakeklar fra …